Tips για να αξιοποιήσετε αποτελεσματικά τα video

Το βίντεο λαμβάνει όλο και υψηλότερη θέση στις προτιμήσεις του κοινού και έχει γίνει πλέον ένα πολύ ελκυστικό μέσο για προβολή και ενημέρωση. Γενικά, τα βίντεο μπορεί να είναι ελκυστικά. Ωστόσο, η χρήση τους για τη δημιουργία ζήτησης και δυνητικών πελατών απαιτεί παραπάνω προσπάθεια. Δεν αρκεί απλά να δημιουργήσετε βίντεο και να τα εντάξετε στη στρατηγική σας. Παρακάτω θα σας δώσουμε κάποια χρήσιμα tips για να δημιουργήσετε βίντεο που θα σας βοηθήσουν να κατακτήσετε τους στόχους σας!

 

1. Προσθέστε μια αποτελεσματική παρότρυνση για δράση (call to action - CTA)

Είτε ανεβάζετε ένα σύντομο Instagram Reel είτε ένα μεγάλο βίντεο στο YouTube, ενθαρρύνετε τους θεατές να αναλάβουν δράση. Η δράση αυτή θα μπορούσε να είναι μία από τις πολλές επιλογές που βασίζονται στους στόχους σας - επίσκεψη στον ιστότοπό σας, πραγματοποίηση αγοράς, εγγραφή στο κανάλι σας, εγγραφή σε newsletter κλπ. Επικοινωνήστε με σαφήνεια το τί θέλετε να κάνουν με μια αποτελεσματική παρότρυνση για δράση. Για παράδειγμα, "Λήψη τώρα" ή "Κοινοποίηση με τους φίλους σας".

Εάν το βίντεό σας είναι μεγάλο σε διάρκεια, προσθέστε CTA σε συχνά διαστήματα σε όλο το βίντεο. Με το YouTube, μπορείτε να προσθέσετε κάρτες και σχολιασμούς για συγκεκριμένα CTA. Βεβαιωθείτε ότι το CTA είναι σχετικό και χρονομετρημένο για να κατευθύνει το θεατή στο τι πρέπει να κάνει.

 

2. Προσθέστε ένα βίντεο στις σελίδες προορισμού

Οι σελίδες προορισμού έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν περισσότερους δυνητικούς πελάτες. Είναι βελτιστοποιημένες με τρόπο τέτοιο ώστε να προσελκύουν εξειδικευμένους δυνητικούς πελάτες. Για να γίνουν πιο ελκυστικά και ενημερωτικά, μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο σε αυτές.

Τα βίντεο σάς επιτρέπουν να μεταφέρετε περισσότερες πληροφορίες χωρίς να χρησιμοποιείτε πολύ κείμενο. Μπορείτε να αναφέρετε λεπτομερώς το κύριο θέμα στο βίντεο και να χρησιμοποιήσετε το κείμενο της σελίδας - επικεφαλίδα και CTA - για να δώσετε περισσότερο περιεχόμενο.

Ενώ προσθέτετε ένα βίντεο στη σελίδα προορισμού σας, τοποθετήστε το στο κέντρο της οθόνης. Μην έχετε την απαίτηση από τους επισκέπτες σας να κάνουν scroll παρατεταμένα στη σελίδα ή να χρειάζεται να ψάξουν αρκετά για να βρουν το βίντεό σας - οι περισσότεροι δεν θα το κάνουν αυτό και θα εγκαταλείψουν τη σελίδα σας. Η ευκολία και η συντομία είναι οι φίλοι σας εδώ!

 

3. Προσθέστε βίντεο σε καμπάνιες email

Η χρήση βίντεο στις καμπάνιες email μπορεί να βοηθήσει τα email σας να ξεχωρίσουν. Μπορείτε να ενσωματώσετε βίντεο σε κάθε είδους μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου - ενημερωτικά δελτία, κυκλοφορίες προϊόντων, προσκλήσεις εκδηλώσεων κλπ. Μπορείτε να πειραματιστείτε και να δοκιμάσετε διάφορες επιλογές για να βρείτε αυτό που λειτουργεί καλύτερα για το κοινό σας και την επωνυμία σας.

Ωστόσο, η χρήση βίντεο σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν είναι απλή. Οι πάροχοι όπως το Outlook και το Gmail δεν δέχονται μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με ενσωματωμένα βίντεο. Ακόμα κι αν ο πάροχος επιτρέπει ενσωματωμένο βίντεο, η συσκευή του παραλήπτη μπορεί να μην το επιτρέψει.

Για να λύσετε αυτό το πρόβλημα, μπορείτε να προσθέσετε έναν σύνδεσμο στο βίντεό σας στο email σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εξειδικευμένες πλατφόρμες για email marketing και άλλες τέτοιες λύσεις λογισμικού που διαθέτουν ειδικές ενσωματώσεις για το Gmail και το Outlook για να διευκολύνουν την ενσωμάτωση βίντεο στα email σας.

΄Η μπορείτε να δημιουργήσετε μια μικρογραφία (thumbnail) - τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης του βίντεο και προσθέστε ένα κουμπί αναπαραγωγής στην εικόνα. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε τη λέξη "βίντεο" στη γραμμή θέματος του email σας. Αυτό μπορεί να ενθαρρύνει περισσότερους συνδρομητές να κάνουν κλικ και να αυξηθεί έτσι ο ρυθμός ανοίγματος (open rate), κάτι που θα δράσει ενισχυτικά και για τον αριθμό των δυνητικών πελατών σας.

 

4. Χρησιμοποιήστε βίντεο ως κλειστό περιεχόμενο

Το κλειστό περιεχόμενο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δημιουργήσετε δυνητικούς πελάτες για την επιχείρησή σας. Για τους μη μυημένους, οι επισκέπτες πρέπει να δώσουν τα στοιχεία επικοινωνίας τους για να δουν το περιεχόμενο. Παρόλο που οδηγοί, οι αναφορές, οι μελέτες περιπτώσεων και τα ebooks είναι τύποι περιεχομένου που τείνουν να προσφέρονται για το κλειστό περιεχόμενο, το βίντεο μπορεί επίσης να είναι αποτελεσματικό εδώ.

Τα σεμινάρια, τα βίντεο επίδειξης και οι οδηγίες χρήσης μπορούν να λειτουργήσουν καλά για κλειστό περιεχόμενο επειδή έχουν χαρακτήρα εκπαιδευτικό - κάτι που το κοινό συνήθως θεωρεί πολύτιμο.

Θα μπορούσατε να δημιουργήσετε μια σειρά βίντεο. Τα πρώτα λίγα βίντεό σας θα πρέπει να μην είναι δομημένα ως κλειστό περιεχόμενο, για να προσελκύσετε το ενδιαφέρον του κοινού σας. Στη συνέχεια, δομήστε τα υπόλοιπα ως κλειστό περιεχόμενο. Όσοι επιλέξουν να παραχωρήσουν τα στοιχεία τους για να δουν τα βίντεο αυτά είναι πιο πιθανό να είναι κατάλληλοι δυνητικοί πελάτες.

Για να λειτουργήσει αυτή η στρατηγική, πρέπει να γνωστοποιήσετε την αξία που θα λάβουν οι θεατές. Να είστε σαφείς για το τι παίρνουν και πώς μπορούν να επωφεληθούν από την παρακολούθηση.

 

5. Αξιοποιήστε το SEO για τα βίντεο

Η κατάταξη των βίντεό σας στις μηχανές αναζήτησης μπορεί να βελτιώσει δραστικά την προβολή σας και να προσελκύσει περισσότερο ενδιαφέρον προς την επωνυμία σας. Για να προσελκύσετε τους χρήστες που κάνουν αναζήτηση, δημιουργήστε έναν σύντομο αλλά συναρπαστικό τίτλο. Για να βελτιστοποιήσετε τα βίντεό σας για αναζήτηση, δημιουργήστε έναν τίτλο που φυσικά ενσωματώνει την κύρια λέξη -κλειδί. Διατηρήστε τον τίτλο σε 70 χαρακτήρες ή λιγότερο, ώστε να μπορεί να προβληθεί εξ ολοκλήρου στα αποτελέσματα αναζήτησης.

Είναι σημαντικό να δημιουργήσετε μια meta -περιγραφή (meta description) που δίνει στους χρήστες που πραγματοποιούν αναζήτηση στο διαδίκτυο μια σύντομη ιδέα για το τι μπορούν να περιμένουν. Μην τοποθετείτε λέξεις - κλειδιά στη meta - περιγραφή αλλά να τις ενσωματώνετε όταν έχουν νόημα στο πλαίσιο.

Δεδομένου ότι οι μηχανές αναζήτησης δεν μπορούν να σαρώσουν τις λέξεις που λέγονται στο βίντεο, συμπεριλάβετε μια μεταγραφή από κάτω. Αυτό δίνει στους ανιχνευτές ιστού μια καλύτερη ιδέα για το περιεχόμενο του βίντεο και τους καθιστά πιο πιθανό να το ευρετηριάσουν.

 


Τα βίντεο προσφέρουν μία πληθώρα ευκαιριών για να ενημερώσετε το κοινό σας και να το πείσετε να εμπιστευθεί την επωνυμία σας. Ενσωματώνοντας στρατηγικά τα βίντεο στο μάρκετινγκ περιεχομένου σας, μπορείτε να τα μετατρέψετε σε μηχανισμούς για τη δημιουργία ζήτησης για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας.

 

 

Tags: ,

Επικοινωνήστε

Χάλκης 5, Νέο Ηράκλειο, Αττική

  • dummy2102838009

  • dummy2102838091

  • dummy info@logicsoft.gr

Newsletter

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις

Search

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies  για την βελτίωση της περιήγησής σας. Η επιχείρηση συμμορφώνεται με τον GDPR.