Ιστοσελίδες για ΑμεΑ μέσω ΕΣΠΑ

Ιστοσελίδες για ΑμεΑ μέσω ΕΣΠΑ

Η διαμόρφωση μιας επιχειρηματικής ιστοσελίδας, συμμορφωμένης με το πρότυπο WCAG 2.0 παρέχει πλήθος πλεονεκτημάτων για εσάς τους επιχειρηματίες. Το ίδιο αποτέλεσμα, όμως παράγεται τόσο για τους επισκέπτες που σας αναζητούν όσο και για τους δυνητικούς πελάτες σας.


Ειδικότερα, η κατασκευή με το πρότυπο που αναφέραμε, εστιάζει στη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, με περιεχόμενο, φιλικά προσβάσιμο από ΑμεΑ. Βασικό χαρακτηριστικό, θα είναι η φιλική εικόνα της σελίδας σε επίπεδο προβολής εικόνων, φωνητικής καθοδήγησης, ανάγνωσης κειμένου. Παρακάτω, θα αναλύσουμε μερικά από τα πιο βασικά χαρακτηριστικά αυτού του προτύπου.


Κατασκευή ιστοσελίδας.Σύμφωνα με το μοντέλο WCAG 2.0, η ιστοσελίδα θα πρέπει να παρουσιάζει περιεχόμενα υπό μορφή κειμένων, με συνοδευόμενες φωνητικές λειτουργίες. Επίσης, πρέπει να είναι λιτό στη δομή του, ευανάγνωστο και με απλή διάταξη αναζήτησης. Σημαντικό σε αυτό το σημείο είναι η ευκολία πλοήγησης ώστε οι επισκέπτες να εντοπίζουν την ενότητα που τους ενδιαφέρει άμεσα.


Προσβασιμότητα.Τα εργαλεία προσβασιμότητας ταυτίζονται με τον σχεδιασμό της ιστοσελίδας, και διακρίνονται από κομψότητα και μοναδικό ύφος. Η ιστοσελίδα προσαρμόζεται με τέτοιο τρόπο ώστε να εντοπίζεται εύκολα από τους επισκέπτες ενώ εφαρμόζεται κανονικά η βελτιστοποίηση ιστοσελίδων (SEO). Για παράδειγμα, ένα μέσο βελτιστοποίησης, νοείται η χρήση τακτικών ώστε να παρουσιάζεται η σελίδα στις πρώτες επιλογές αναζήτησης στη Google. Αυτό επιτυγχάνεται με την εισαγωγή κατάλληλων λέξεων ή φράσεων κλειδιά στο πεδίο αναζήτησης της Google.Πλεονεκτήματα.Τα θετικά αποτελέσματα από τη στρατηγική υλοποίησης αυτού του μοντέλου είναι αρκετά και δημιουργούν μια εικόνα για την επιχείρησή σας μοναδική. Με τον όρο μοναδική, εννοούμε ότι έχετε στην αγορά συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι άλλων παρόμοιων που μπορεί να επικρατούν. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της προσβασιμότητας, κυρίως στις μηχανές αναζήτησης, με σκοπό να πετύχετε καλύτερα αποτελέσματα στην κατάταξη σας. Η άνεση στην πλοήγηση διαμορφώνει ικανοποιημένους χρήστες. Οι ικανοποιημένοι χρήστες είναι οι ικανοποιημένοι πελάτες, που παραμένουν πιστοί στην παροχή των υπηρεσιών σας.

Επικοινωνήστε

Χάλκης 5, Νέο Ηράκλειο, Αττική

  • dummy2102838009

  • dummy2102838091

  • dummy info@logicsoft.gr

NEWSLETTER

Εγγραφείτε στη λίστα μας για να λαμβάνετε ενημερώσεις
Please fill the required field.

Search